До Львова привезуть Вифлеємський вогонь миру

Уже багато років поспіль пластуни беруть участь у традиційній церемонії передачі Вифлеємського вогню миру. Цей рік, звісно, не буде винятком, попри перешкоди, які створила пандемія. Інформує пресслужба Львівської міської ради.

Цьогоріч пластуни не поїдуть на офіційну церемонію передачі вогню в Австрію, як це зазвичай відбувалося. В Зальцбурзі відбудеться традиційна скаутська подія, присвячена Вифлеємському Вогню Миру. Через повний локдаун в Австрії та ситуацію з СOVID-19 у світі в цілому, до події зможе долучитися фізично тільки обмежена кількість австрійських місцевих скаутів, проте вона буде доступна усім онлайн.

14 грудня о 17:00 год львівські пластуни урочисто переймуть Вифлеємський вогонь миру від своїх друзів скаутів-харцегів на українсько-польському митному переході Рава-Руська-Гребенне, дотримуючись усіх карантинних обмежень.

Вже наступного дня зранку вогонь миру продовжить свій шлях: спершу потрапить до міської ради Львова, а згодом завдяки пластунам він випромінюватиме тепло у всіх школах, лікарнях, церквах, військових частинах, державних установах і дитячих притулках.

До Львова також приїдуть представники десяти пластових осередків з різних областей, щоб перейняти від львівських пластунів цю почесну місію — поширити вогонь миру, який продовжить долати свій далекий шлях із заходу на схід, і разом з яким до кожної української домівки приходить злагода, любов, надія і мир.

Окрім цього з початком російсько-української війни пластуни вже 6-тий рік поспіль передають Вифлеємський вогонь миру та різдвяні подарунки українським захисникам у зону бойових дій на Сході України, даруючи і їм також Вифлеємське тепло, аби наші захисники могли його відчути, будучи далеко від своїх домівок і рідних.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ