До уваги громадян, які розшукують безвісно зниклих людей або громадян, які потрапили у полон!

Якщо вам відомі факти безвісного зникнення громадян, їх викрадення або перебування/взяття у полон, негайно звертайтесь до найближчого підрозділу поліції із відповідною заявою.
Також на Львівщині працює Регіональний представник Секретаріату Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Микола Самарчук.. Адреса представника: м. Львів, вул. Генерала Чупринки , 67, каб. 23. Телефон: 050 694 84 23.
Заяви та повідомлення про такі факти підрозділами поліції приймаються у день звернення близьких родичів зниклого або інших осіб, яким відомо про факт зникнення.
Спосіб подання заяв та повідомлень:
-скерування інформації поштою;
-на телефон 102 (цілодобово);
-на телефон гарячої лінії 0800212151;
-безпосереднє звернення до територіального підрозділу поліції.
У заяві зазначається максимум інформації про обставини зникнення та відомості про зниклу (викрадену, полонену) особу:
-дата та місце зникнення особи;
-анкетні дані такої особи, число, місяць та рік її народження;
-прикмети особи (татуювання, шрами тощо);
-які номерні речі (мобільний телефон, паспорт тощо) були у особи під час зникнення;
-дані інших осіб, яким також може бути відомо про факти зникнення (викрадення, полону) особи.
За кожним фактом зникнення, викрадення або потрапляння у полон слідчими Національної поліції розпочинається кримінальне провадження (відомості вносять в Єдиний реєстр досудових розслідувань).
!ВАЖЛИВО! Відкрите за заявою родичів та інших осіб кримінальне провадження є підставною надання відомостей про особу полоненого до органу влади, уповноваженого відповідно до Женевської конвенції про поводження з військовополоненими від 12 серпня 1949 року та інших міжнародних договорів здійснювати функції обміну полоненими.
Водночас, рекомендуємо близьким родичам (мати, батько, брат, сестра, діти) осіб, які зникли безвісти (потрапили у полон, викрадені), разом із наданням заяви про вказаний факт здавати біологічні зразки для виведення ДНК-профілю. Номери телефонів – 0963212858, 0682362883
Окрім того, поліція також просить по можливості надавати відомості, які підтверджують перебування потерпілого в полоні (наприклад, відеоматеріали, документи, фото тощо), місця можливих поховань (необліковані), місця виявлення тіл.
З 1 жовтня 2023 року в Україні працює гаряча лінія Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Номер гарячої лінії — 0800103333.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ