Дозволено облаштовувати дитсадки у житлових будинках

З 1 жовтня 2018 року в Україні набувають чинності нові Державні будівельні норми «Будинки і споруди. Заклади дошкільної освіти», які дозволяють розміщувати у житлових будинках вбудовані і вбудовано-прибудовані дошкільні навчальні заклади. Про це повідомили у прес-службі Кабінету міністрів.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
При розміщенні таких дитсадків слід обов’язково враховувати необхідні пожежні вимоги щодо проектування дошкільних навчальних закладів, а також відповідні норми ДБН щодо житлових будинків.
Земельна ділянка такого навчального закладу має бути відокремлена огорожею і зеленими насадженнями від прибудинкової території житлового будинку. Організація та озеленення групових майданчиків, інсоляція та освітленість приміщень вбудовано-прибудованого і вбудованого дошкільного закладу має відповідати вимогам ДБН щодо захисту територій і будинків від шуму та вимогам Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів.
Відповідно до нових ДБН розміщення дошкільних навчальних закладів допускається у вигляді:
– вбудованих приміщень груп короткотривалого (до 4 годин) перебування дітей дошкільного віку у перший-другий поверхи житлових будинків;
– вбудованих дошкільних навчальних закладів загального розвитку (ясел, ясел-садків, дитсадків) місткістю до 80 місць (2-4 групи) у перший-другий поверхи житлових будинків;
– вбудовано-прибудованих дошкільних навчальних закладів загального розвитку місткістю до 120 місць (до 6 груп) у перший-другий поверхи житлових будинків;
– прибудованих дошкільних навчальних закладів загального розвитку місткістю до 160 місць (до 8 груп) до глухих торців житлових будинків.
У нових ДБН щодо дошкільних навчальних закладів вводиться низка змін для покращення комфорту та безпеки дітей. Це стосується обов’язкового облаштування інклюзивного простору в приміщеннях та впровадження енергозберігаючих технологій і матеріалів.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ