Екологи у майбутньому в Україні стануть затребуваними

Провідні міжнародні компанії все більше уваги приділяють питанням охорони довкілля та зменшенню негативного впливу на навколишнє природне середовище. У результаті зростає попит на професійні кадри, які готові працювати як на захист довкілля, так і з новими сучасними екологічно безпечними технологіями.
В Україні, на жаль, поки що далеко не всі розуміють важливість професії еколог, хоча саме ці люди складають основу природоохоронного руху в Україні та ведуть просвітницьку роботу, зокрема, щодо поширення європейських цінностей.
Протягом останніх десятиліть провідні країни світу визначили для себе два головні пріоритети: боротьбу з тероризмом та протистояння змінам клімату.
Україна обрала європейський шлях розвитку, а це означає, що ми також визначаємо для себе зміну ментальності у підходах до питань довкілля. Це також означає, що у недалекому майбутньому професія еколога в Україні стане не менш популярною за такі професії, як економіст та юрист.
На рівні Мінприроди та МОН триває розробка проектів щодо запровадження «зеленої освіти» в навчальних закладах України, яка б охоплювали різні вікові групи та виконувала сучасні інформаційно-просвітницькі функції з формування нової генерації українців.

1-61

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ