Епідситуація ускладнюється: ліжкова мережа медзакладів області заповнена на 58%

Епідситуація в області ускладнюється. Про це сьогодні розповіли під час брифінгу у Львівській ОДА.

«На Львівщині ситуація із захворюваністю на ковід досить довго була стабільною. Проте зараз вона ускладнюється. Ми готувались до цього. І сьогодні в області для хворих на коронавірус є приблизно 4 тисячі ліжкомісць, 94% з них – забезпечені киснем», – заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Він зазначив, що значний приріст хворих, тих, які госпіталізовують, природно зумовлює заповненість ліжкомісць в медзакладах. До прикладу, два опорні заклади області вже заповнені на понад 90%. Це Львівська обласна інфекційна лікарня та Центр легеневого здоров’я.

Загалом станом на ранок в стаціонарах перебуває 2295 хворих, ліжкова мережа заповнена на 58%. Нагадаємо, ще минулого тижня цей показник становив 50%.

Як наголосив Іван Собко, вірус – підступний та агресивний, сьогодні він все частіше вражає молодих людей.

«60% пацієнтів сьогодні – це молоді люди без жодних супутніх захворювань. Ковід мутує. Також, медики зазначають, що сьогодні для одужання хворі потребують більше ніж 14 днів», – наголосив Іван Собко.

Він додав, що серед захворілих за останній час – набільше тих, хто доотичний до сфери освіти. Так, хворіють вчителі, діти, батьки.

Нагадаємо, що з метою розірвання ланцюжка поширення хвороби 5 березня рішенням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) закладам загальної середньої, позашкільної, фахової передвищої та вищої освіти незалежно від форми власності, крім закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти, з 9 березня рекомендували перейти на віддалений режим навчання. Також з 15 березня здобувачам загальної середньої освіти організувати канікули.

Додамо, що у Львові, де на сьогодні найвищий показник захворюваності в області, рішення про дистанційне навчання міська комісія прийняла лише вчора, 15 березня.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ