Фермери Львівщини можуть отримати відшкодування вартості тварин

Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА розпочинає реалізацію Державної програми підтримки галузі тваринництва. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.
На виконання Державної програми підтримки галузі тваринництва з Державного бюджету України у 2017 році на виплату часткового відшкодування вартості закуплених для подальшого відтворення телиць, нетелей, корів вітчизняного походження та племінних телиць, нетелей, корів молочного, молочно-м’ясного і м’ясного напряму продуктивності, племінних свинок та кнурців,племінних вівцематок, баранів, ярок виділено 11655 тис. грн.
Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.10.2015 № 884 (із змінами ), бюджетні кошти спрямовуються суб’єктам господарювання – юридичним особам незалежно від організаційно-правової форми та форми власності за закуплені тварини у період з 1 жовтня попереднього року 30 вересня поточного року.
Відшкодуванню підлягає до 50 відсотків вартості тварин, але не більше ніж:
– 12000 гривень за одну голову для великої рогатої худоби;
– 2400 гривень за одну голову для свиней;
– 2000 гривень за одну голову для овець.
Для отримання часткового відшкодування вартості тварин суб’єкти господарювання до 5 листопада подають комісії такі документи:
Якщо тварини вітчизняного походження:
– заявку (у двох примірниках) за формою, затвердженою наказом Міністерством аграрної політики та продовольства України від 01.12.2015, № 459;
– довідку про відсутність (наявність) заборгованості із сплати податків і зборів;
– довідку про відкриття поточного рахунка, видану банком;
– засвідчені підписом керівника, скріпленим печаткою (за наявності) суб’єкта господарювання копії відповідних платіжних документів;
– акт про передачу (продаж) і закупівлю худоби за договором (крім тварин, що були ввезені у режимі імпорту);
– копію звіту про стан тваринництва (форма 24-сг) (на останню звітну дату на момент подання документів);
– виданий у встановленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин;
– копії племінних свідоцтв (сертифікатів) або сертифікатів племінних (генетичних) ресурсів, засвідчені підписом керівника, скріпленим печаткою (за наявності) суб’єкта господарювання;
– суб’єкти господарювання, які закупили телиці, нетелі та корови вітчизняного походження, що походять з неплемінних стад, подають копію звіту про стан тваринництва (форма 24-сг, річна) щодо продуктивності тварин відповідного неплемінного стада станом на 1 січня року, що передує року, в якому були закуплені тварини, засвідчену підписом керівника, скріпленим печаткою (за наявності) суб’єкта господарювання – власника неплемінного стада;
– письмове зобов’язання повернути до державного бюджету в місячний строк бюджетні кошти у разі зменшення поголів’я станом на 1 січня двох наступних років з урахуванням приросту та обсягу закупівлі.
Якщо тварини ввезені у режимі імпорту, крім документів зазначених у пункті 1, також подають копії документів:
– відповідного контракту;
– рахунка-фактури (інвойсу), платіжних документів, сертифікатів;
– митної декларації.
Заявка та необхідні документи приймаються до 5 листопада комісією департаменту агропромислового розвитку за адресою: м. Львів, просп. В. Чорновола, 57.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ