Фермери на тракторах пікетували Львівську ОДА

Учора, у четвер, 7 листопада 2019 року, фермери та сільськогосподарські підприємства, спільно з громадськими та політичними організаціями пікетували Львівську обласну державну адміністрацію.

Аграрії та громадські діячі виступили проти спроби чинної влади скасувати мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Пікетувальники, з вигуками “ганьба” вимагали, щоб до них вийшов голова Львівсько ОДА. Однак, не дочекавшись, організатори віче пішли до робочого кабінету та передали йому персонально резолюцію аграріїв України для того, щоб він передав її президенту України.

«Сьогодні в Україні у «турборежимі» вводиться ринок земель сільськогосподарського призначення. Хочемо наголосити на тому, що земельна реформа – питання не лише економічне, а й соціальне.
Однак, законопроекти №2178 та 2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», запропоновані Урядом та депутатами політсили «Слуга Народу» відповідно, замість створення умов для розвитку малого иа середнього аграрного бізнесу дають «зелене світло» саме Агрохолдингам і ведуть до закріплення тазміцнення позицій олігархів в агросекторі України. Позицій, які вони зайняли в результаті політичної корупції, нечесного розподілу державних коштів і несправедливих преференцій», – йдеться в резолюції.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ