Гарантії для працівників на час виконання державних або громадських обов’язків

За працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форми власності і у фізичних осіб – підприємців, у яких вони працювали на час призову. Таким працівникам здійснюється виплата грошового забезпечення за рахунок коштів Державного бюджету України відповідно до Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”.
Призовикам, підлягаючим призову на строкову військову службу:
I. На підставі рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 серпня 2014 року “Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності”, уведеного в дію Указом Президента України від 24 вересня 2014 року №744:
Військовослужбовців строкової військової служби до виконання бойових завдань в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях залучати заборонено.
II. На підставі Постанови Кабінету міністрів України від 12 серпня 2015 року №587 “Про затвердження порядку виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу”:
Призовникам при призові на строкову військову службу виплачується грошова допомога в розмірі двох мінімальних заробітних плат (2 х 3400 грн), для чого необхідно до призову відкрити картковий банківський рахунок у будь-якому відділенні ПриватБанку.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ