“GO-A” – у п’ятірці “Євробачення-2021”. Перемогла Італія

Перемогу здобув італійський рок-гурт «Maneskin».

Про це повідомляє Вголос.

Ще до першого півфіналу, за версією букмекерів, він раптово посунув із лідерських позицій Мальту, Францію та інших. Як представники країни з «Великої п’ятірки» (одні з організаторів і спонсорів конкурсу) «Maneskin» виступив одразу у фіналі з піснею «Zitti e buoni» – саме вона в березні цього року принесла перемогу на фестивалі «San Remo 2021» у шоу «X-фактор».

На другому місці представниця Франції Barbara Pravi з правдивим французьким шансоном Voila.

https://www.youtube.com/watch?v=Unj9WbeLzRU

Третє місце у швейцарської композиції Gjon’s Tears із ліричною піснею Tout l’Univers.

https://www.youtube.com/watch?v=jznH_fltcYA

Професійні журі різних країн не дуже перейнялися естетикою українського етно-рейву та в підсумку поставили Україну на 9-те місце — 97 балів (лише дружня Литва визнала наш виступ найкращим, Бельгія — другим, Швеція — третім). Згодом усе вирішили голоси глядачів. Тут уже для наших музикантів із «Go-A» балів не пошкодували — 267. Таким чином Україну фактично витягнули на підсумкове п’яте місце.

https://www.youtube.com/watch?v=lqvzDkgok_g
Українці виступали під 19-им номером. Усього за перемогу в Євробаченні змагалися представники 26 країн. До складу «Go-A» входять Катерина Павленко, Тарас Шевченко, Ігор Діденчук та Іван Григоряк. За виступ у гранд-фіналі вони отримали шквал оплесків від присутніх фанатів Євробачення. На думку вболівальників українські музиканти у гранд-фіналі виглядали краще, ніж у першому півфіналі, голос у вокалістки був набагато чистішим, а номер — енергійнішим.

Таким чином у Нідерландах закінчився фінал «Євробачення-2021» – завершальний етап пісенного конкурсу. На початках українців не вважали фаворитами, вони перебували поза межами десятки (деякі рейтинги навіть у двадцятку наших не ставили). Проте вже під час перебування в Роттердамі українці зуміли завоювати прихильність і в публіки, і в експертів. А журналісти після однієї з репетицій уже безпосередньо в Роттердамі взагалі поставили «Go-A» на впевнене перше місце .

Наступного дня після другого півфіналу запальна пісня гурту «Go-A» стала однією з найпопулярніших на YouTube та зібрала там понад 2 мільйони переглядів, а зараз – майже 8 мільйонів. Реакції на виступ українців записали багато блогерів з усього світу, а букмекери підняли українців із 8-го місця на 4-те. Перед самим фіналом «Шум» балансував на 4-5-му місцях.

Повертаючись до українського варіанту на «Євробаченні-2021», то «Шум», як пояснювала вокалістка гурту «Go-A» Катерина Павленко, – це пісня на основі хороводу, однойменної гри-веснянки. Вона походить із дохристиянських часів і ритуалів, пов’язаних із природою. Це звертання до бога лісу Шума, щоби природа прокинулася навесні. Однак композицію зроблено на сучасний лад під рейвові ритми.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ