Голова Держкіно заборонила показ фільму про УПА та зняла з прокату фільм про Петлюру

Кабінет Міністрів призначив на посаду голови Державного агентства України з питань кіно Марину Кудерчук – заступницю голови Запорізької ОДА, ексдиректорку кінотеатру ім. Довженка у Запоріжжі.

Про це повідомив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

“Кінокар’єра” Кудерчук пов’язана лише з міським кіноконцертним залом ім. Довженка у Запоріжжі, в котрому вона працювала впродовж двох років – спершу на посаді заступниці директора, а потім – і директора.

У ході конкурсу кандидатка на посаду голови Держкіно також хвалилася тим, що організувала в Запоріжжі кінофестиваль ZIFF.

Марина Кудерчук під час перебування в дирекції кінотеатру мала стосунок до припинення показів двох художніх стрічок, котрі розповідали про українські визвольні змагання.

Зокрема, у серпні 2017 року в кінотеатрі ім. Довженка був скандал: адміністрація відмовилася демонструвати на День Незалежності фільм “Червоний”, котрий розповідає про упівця Данила Червоного, ув’язненого в сталінських таборах (втім, як свідчить новина зі сайту кіноконцертного залу, на День Незалежності фільм таки показали – однак офіційна презентація відбулася в іншому кінотеатрі).

У вересні 2017 року кінотеатр ім. Довженка зняв із показу фільм “Щоденник Симона Петлюри” після того, як зловмисники облили афіші червоною фарбою і залишили листівки, в котрих звинуватили Петлюру в антисемітизмі.

Про це повідомляє видання Zbruc.

Сама Марина Кудерчук розповідала в коментарі виданню 061.ua, що адміністрація прагне “уникнути якихось ситуацій в залі”. “Сьогодні мав бути перший показ, раніше квитки не було продано – тому, аби уникнути псуття екрана та обладнання, ми зараз хочемо зняти з показу”, – казала Кудерчук.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ