Готується грандіозна перевірка отримувачів субсидій

Міністерство фінансів проведе в кілька етапів верифікацію отримувачів субсидій. Це допоможе чітко ідентифікувати тих, хто потребує допомоги державної допомоги, і виключить зловживання коштами платників податків. Про це розповів заступник міністра фінансів Сергій Марченко, передає прес-служба Мінфіну.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
За його словами, перевірки відбуватимуться в кілька етапів. По-перше, на етапі нарахувань в територіальних підрозділах Мінсоцполітики. По-друге, на етапі верифікації через дані реєстрів Державної фіскальної служби (облік доходів громадян), Державної міграційної служби (облік міграції фізосіб), Мін’юсту (облік майна), банки (облік безготівкових операцій з оплати коштовних покупок). Уся інформація буде збиратися та оброблятися у Мінфіні. Це дозволить в автоматичному режимі виявляти субсидіантів, майновий стан яких є сумнівним та потребує додаткової перевірки.
«Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення виявляють потребу і призначають субсидії громадянам. На наступному етапі проводимо моніторинг їх заявлених доходів та здійснених витрат, щоб упередити момент, коли громадянин починає обманювати як державу, так і платників податків, прикидаючись неплатоспроможним», – пояснив Сергій Марченко.
Як зазначив заступник Міністра, відколи в Україні діє система субсидій, системної перевірки отримувачів субсидій не проводилось. Зараз необхідно забезпечити функціонування системи в автоматичному режимі, створивши запобіжники зловживань для величезної кількості отримувачів субсидій, і антикорупційні для контролюючих органів.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ