Інспектора Львівської митниці судитимуть

Незаконне ввезення товару на майже 3 млн грн без сплати мита.

Прокурори Львівської обласної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт стосовно державного інспектора одного із митних постів Львівської митниці. Йому інкриміновано зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки та службове підроблення (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це пише Львівська обласна прокуратура.

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений пропустив на митну територію України завантажені вантажівки, оформивши їх як порожні.

Інспектор вніс недостовірні відомості про відсутність вантажу в автоматизовану систему митного оформлення «Інспектор» та долучив фото порожнього транспортного засобу.

Це забезпечило можливість ввезти без сплати мита товарів на майже 3 млн грн.

Внаслідок чого державі не було сплачено обов’язкових митних платежів на загальну суму близько 1,3 млн грн.

З метою відшкодування завданої державі шкоди, за клопотанням прокурора, суд наклав арешт на вантажний автомобіль і причіп.

Досудове розслідування здійснювали слідчі територіального управління ДБР у місті Львові. Викриття здійснювалось за сприяння працівників Департамент відомчої безпеки та контролю Держмитслужби.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ