Інструкція з вибору повербанка: 4 основних критерії

Компактні портативні пристрої для підзарядки актуальні як ніколи. Адже важливо завжди залишатися на зв’язку з рідними та друзями, мати змогу знайти інформацію в інтернеті чи дистанційно виконати роботу. Повербанк виручає у випадку спонтанного вимкнення світла чи розрядки гаджетів під час поїздки. Девайс зручно носити з собою, а простота користування зробить його помічником навіть для малих дітей та літніх людей. Він швидко та якісно заряджає різноманітні девайси, не псуючи їх акумулятори.

В асортименті магазинів — величезна кількість моделей. Як обрати саме ту, що задовольнить ваші потреби? Розглянемо параметри повербанків детальніше.

1. Ємність повербанка
Це той параметр, де не працює правило «чим більше — тим краще». Потужний зовнішній акумулятор досить великий і важкий, довше заряджається й дорожче коштує. Купуйте такий тільки, якщо впевнені в необхідності його наявності.

Як же обрати девайс за параметром ємності?

Важливо одразу визначитися, як часто ви будете використовувати пристрій. Більшу частину доби чи пару годин раз на місяць? Від цього залежить ємність вашого майбутнього power bank.
Також підрахуйте загальну кількість пристроїв, які ви будете заряджати, потужність їх акумуляторів та бажану кількість циклів підзарядки.
Слід зазначити, що деякі повербанки мають різницю між заявленою та реальною ємністю десь у 20-30%. Купуючи девайс маловідомого виробника на 20 000 мА·г, варто розуміти, що реально він може мати ємність біля 17 000 мА·г.
ad
Враховуючи ці нюанси, можна швидко порахувати оптимальну потужність ідеального акумулятора для ваших потреб.

2. Кількість та тип роз’ємів
Сучасні повербанки сумісні з усіма популярними девайсами. Від такого зовнішнього акумулятора можна зарядити айфони, смартфони на ОС Андроїд, планшети, фото- та відеокамери. Деякі моделі достатньо потужні, щоб підживлювати навіть ноутбуки.

Портативні акумулятори мають такі роз’єми:
USB Type-C;
USB;
micro-USB.
Чим більше інтерфейсів, тим вище шанс зарядити необхідний девайс. Сучасний power bank зазвичай комплектується перехідниками та кабелями для швидкого підключення гаджетів.

3. Додатковий функціонал
Такі деталі роблять використання повербанку комфортнішим:

вбудований led-ліхтарик — може бути з додатковим відбивачем світла, легко вмикається тапом по клавіші живлення. Яскравість променів світла різноманітна;
цифровий індикатор зарядки — на ЖК-дисплеї вказується рівень заряду повербанку, час, інформація щодо девайсів, підключених до кожного з портів.
4. Бренд — теж важливий
Шанс, що ви купите неякісний товар у відомого виробника — мізерний. Це можливо, адже браку неможливо повністю уникнути. Серед надійних та перевірених брендів можна зазначити Samsung, XIAOMI, Lenovo, PINENG, Sony, Huawei.

Якщо ви вирішуєте обрати модель від noname виробника, то приймаєте певні ризики, що товар може виявитися неякісним чи недовговічним.

Поточна ситуація в Україні вказує на необхідність мати хоча б один портативний зарядний пристрій, щоб не втратити зв’язок з зовнішнім світом за тривалого вимкнення електроенергії.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ