Ізраїль оголосив воєнний стан – офіційно

Уряд Ізраїлю підтримав запровадження у країні воєнного стану.

Про це повідомили в Офісі прем’єр-міністра країни.

«Політико-безпековий кабінет учора ввечері затвердив воєнний стан і, відповідно, проведення значних бойових дій. Це згідно зі статтею 40 Основного Закону про Уряд. Війна, нав’язана Державі Ізраїль через смертоносний терористичний напад із сектора Газа, почалася 7 жовтня 2023 року о 06:00», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляли, уранці 7 жовтня з сектора Гази по Ізраїлю масовано запустили сотні ракет, у містах спалахнули пожежі. Також терористи ХАМАС паралельно атакували на воді, на землі і в повітрі. Їм вдалось зайти у кілька ізраїльських міст та взяти багато полонених.

Відомо про близько 40 загиблих та понад 740 поранених ізраїльтян. Палестинська сторона каже про 160 загиблих у секторі Газа.

Унаслідок обстрілів терористів загинули дві українки.

ЦАХАЛ почав масштабну операцію «Залізний меч» і уже ввечері сили оборони Ізраїлю зайшли до всіх своїх міст на кордоні з Сектором Газа, які раніше захопили бойовики ХАМАС. Ізраїльська армія відновила контроль над більшістю південних населених пунктів, а також створила закриту зону у районі Сектора Газа.

Прем’єр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що країна вступає в «довгу і важку війну».

Пентагон пообіцяв забезпечити Ізраїль усім необхідним для самооборони і захисту цивільного населення.

Іран підтримав терористів ХАМАС.

Президент України Володимир Зеленський засудив терористичну атаку ХАМАСу на Ізраїль та закликав світ бути об’єднаним для боротьби з тероризмом та притягнути до відповідальності всіх причетних до цієї кривавої атаки.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ