Карантинне зонування України не впливає на хід осіннього призову

Про це розповів начальник відділу комплектування рядовим, сержантським складом та призову управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Микола Качаненко, – інформує пресслужба Львівського обласного військового комісаріату.

“Карантинне зонування не впливає на хід призову. Якщо в певному регіоні на конкретній станції потяги не зупиняються через те, що вона розташована в «червоній» зоні, то призовників просто везуть на іншу станцію, звідки доправляють у військову частину. Тобто проблем з доставленням молодого поповнення до війська нині немає”, — зазначив офіцер.
За його словами, коли призовники приїжджають у військову частину, вони проходять 14-денну обсервацію.
“Обсервація передбачає відсутність контактів з військовослужбовцями, які вже перебувають у частині: проживання в окремому приміщенні, проведення занять і харчування в інший час. За перших ознак респіраторної хвороби призовника відразу відправляють у військовий лікувальний заклад”, — додав Микола Качаненко.
Він зауважив: як порівняти з весняним призовом, цієї осені особливих змін не відбулося.
“Ще навесні ми високо підняли планку заходів протидії коронавірусу. Нині так само — призовники, які прибувають на збірні пункти, проходять відповідне тестування, яке організовують у взаємодії з місцевою владою. Бо поки призовник не призваний, за нього відповідає місцева влада. Тому забезпечення дільниць, збірних пунктів масками, антисептиками теж відбувається коштом місцевої влади — згідно із Законом України про військовий обов’язок і військову службу. Надалі, коли призовник прибуває до війська, вже стає військовослужбовцем і всіма необхідними засобами його забезпечують Збройні Сили України”.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ