Кіберполіція викрила шахрайську схему з «виграними» авто

Для розповсюдження так званих «виграшних» смс-повідомлень про отримання автомобілів пройдисвіти використали понад 12 тисяч сім-карток мобільних операторів та розмістили в Інтернеті 67 фейкових «автосайтів».
Кіберполіція провела спецоперацію зі знешкодження організованої групи «автошахраїв», затримавши 3 основних організаторів та 11 членів злочинної групи. Зловмисники надсилали постраждалим смс з інформацією про виграш авто. Шахрайська схема полягала в отриманні коштів під виглядом сплати певного відсотка податку від вартості автомобіля або якогось іншого обов’язкового платежу.
Затримані використовували найсучасніші системи захисту та анонімізації. Оперативники вилучили комп’ютерну техніку, GSM-шлюз для розсилки голосових та смс-повідомлень, мобільні термінали, понад 1500 не використаних сім-карток різних операторів. Також вилучено кошти, здобуті злочинним шляхом.
Для масового і щоденного розповсюдження так званих «виграшних» смс-повідомлень, а також, щоб заплутати свої сліди, шахраї використали понад 12 тис. сім-карток мобільних операторів. Крім того, правоохоронці виявили та припинили діяльність незаконного хостингу, який забезпечував безперервну роботу 67 фейкових «автосайтів». У своїй протиправній діяльності зловмисники використовували карткові рахунки для привласнення та конвертації коштів, здобутих злочинним шляхом.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ