Коли звертатись до педіатра

Кожен знає, кого лікує педіатр, бо ця професія відома нам з самого дитинства. Він займається діагностикою, профілактикою, а також лікуванням захворювань у дітей, яким ще немає вісімнадцяти років. Для того, щоб профілактика була ефективною, потрібно вчасно звернутися до нього за консультацією.

Коли педіатр має зустрічатись з дитиною?

Перший контакт лікаря з малюком відбувається в перші три дні після виписки з пологового будинку. Лікар розказує всі особливості догляду за малюком, як правильно його треба годувати, купати і на що в першу чергу потрібно звернути увагу. Дуже важливо, щоб лікар оглянув цього малюка на десятий та на двадцять перший день від народження. В перший місяць життя потрібно обов’язково звернути увагу на наступні симптоми:

Сильний плач понад три години.
Відмова та відрижки після кожного годування.
Підвищення температури.
Дитина відмовляється від годування.
Кашель та важке дихання.
Кал з частинками крові.
Виділення з пупкової ранки або її почервоніння.
Немає стільця вже більше доби.
Виділення з носа або з очей.
Різні висипи на тілі та зміна шкірного покриву – жовтуватість, блідість та інше.
Чому варто регулярно відвідувати педіатра?

В періоді з першого місяця до одного року обов’язково потрібно відвідувати педіатра кожен місяць. В цей час відбувається активне зростання та психічний розвиток дитини. І в цей період набагато легше провести профілактику хвороби, а ніж займатись її лікуванням. В цей період життя дитини, вчасний похід до лікаря може попередити розвиток таких захворювань:

діатез;
рахіт;
анемія;
гіпотрофія.
Також на цей період життя для дитини важливо провести найбільшу кількість щеплень. При регулярному огляді педіатром, це буде безпечно та дозволить максимально легко перенести ці щеплення без жодних ускладнень.

Також педіатр у разі необхідності буде призначати аналізи, які потрібно пройти. Або може направити на консультацію до вузькопрофільного спеціаліста в разі такої необхідності. Лікар дасть відповіді на безліч важливих питань:

Як уникнути алергії?
Що робити з частими простудами?
Як вивести глисти?
І ще багато питань, які цікавлять усіх молодих батьків. Досвідчений педіатр в медичному центрі Medialt проведе якісне обстеження дитини, проконсультує вас по всім питанням та надасть рекомендації, як запобігти розвитку багатьох хвороб. При регулярному обстеженні, дитина буде завжди здоровою та щасливою.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ