Колишні даівці не пройшли відбір на дільничних

Вчора із 45 кандидатів на посаду дільничних лише 14 не пройшли відбір. Зокрема, не пройшли два колишні працівники Державтоінспекції.
Про це повідомила голова кадрової поліцейської комісії ГУ НП у Львівській області, громадська активістка Вікторія Балицька.
Причинами для відмови кандидатам стали розмита мотивація, неможливість чітко і зрозуміло пояснити, чому претенденти в минулому покинули роботу в міліціі. Дехто, за словами Вікторії Балицької, взагалі нервувався на запитання. “Колишні даівці не змогли переконати нас, що готові відмовитися від старих моделей поведінки і працювати за новими правилами”, – зазначила активістка.
Сьогодні співбесіди із тими, хто має намір стати дільничними, продовжуються.
Цього тижня в Головному управлінні Нацполіціі Львівщини відбуваються співбесіди із кандидатами на посади оперативників та дільничних.
За підсумками понеділка та вівторка із 76 претендентів на посаду оперативників 38-ох було рекомендовано до служби в поліції.
Більшість із тих, хто рекомендований до служби в поліції, за словами Вікторії Балицької, мають ідеалістичні уявлення про сучасну поліцію. Вважають, що вона функціонує за новими принципами і є реформованою.
“Отакі є загрозою для заскорузлої системи. Якщо не розчаруються, не зламаються, то своєю діяльністю і помислами змінять поліцію, реформують її собою! Хоч і мало їх буде, але надія є – проб’ють морок і заскорузлість”, – написала Вікторія Балицька.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ