Конкурс інвестиційних проектів для воїнів АТО на Львівщині

У 2017 році вперше з обласного бюджету передбачено підтримку підприємницької ініціативи учасників АТО. Відповідне рішення ухвалила Львівська обласна рада на своєму засіданні.
Програма конкурентоспроможності доповнена пунктом про підтримку підприємницької ініціативи учасників АТО. Зокрема, йдеться про можливість отримання кредитів для започаткування власної справи особам, які мають статус учасника АТО і зареєстровані у Львівській області. З обласного бюджету атовцям компенсовуватимуть частину відсотків за кредитами.
Відбір учасників програми відбувається на конкурсних засадах. Конкурс оголошує департамент економічної політики ЛОДА.
Для участі в конкурсі учаснику АТО необхідно для початку отримати згоду банку щодо можливого отримання кредиту. Після цього подати свій інвестиційний проект у департамент економічної політики ЛОДА, де він отримає свій реєстраційний номер.
Інвестиційний проект повинен містити такі розділи: вид діяльності, наявні чи потенційні виробничі можливості, наявний чи потенційний кадровий склад; конкретний напрямок використання кредитних коштів; очікуваний фінансово-економічний ефект від реалізації проекту; очікувані ринки збуту продукції та послуг.
Оцінювання усіх проектів проводитиме експертна комісія за такими критеріями: інноваційність проекту; економічна обґрунтованість проекту; вплив реалізації проекту на створення робочих місць; економічна далекоглядність проекту.
Кожного переможця буде повідомлено письмово особисто.
Опісля переможці повинні укласти кредитні угоди з тими фінансовими установами, які раніше надали згоду для кредитування. Розмір кредиту не може перевищувати 300 тис. грн і не більше аніж на три роки.
«На сьогодні передбачено 500 тисяч гривень на видачу таких кредитів і, у разі реальної зацікавленості учасниками АТО Програмою, будемо відшуковувати можливості збільшити фінансування з обласного бюджету», – зауважив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ