Конкурс на проект Меморіалу Героїв Небесної Сотні виграли львів’яни

У номінації “Меморіал Героїв Небесної Сотні” міжнародного відкритого архітектурного конкурсу переміг проект, створений українською командою зі Львова.
Про це повідомив організатор конкурсу, голова журі Бенджамін Хоссбах з Німеччини під час зустрічі Президента України з архітекторами щодо проекту Меморіалу Героям Небесної Сотні 20 лютого.
“Проект-переможець – наголошую, що рішення було одностайним – був розроблений у Львові, Україна. Це команда молодих архітекторів Ірина Волинець і Марія Поцик”, – сказав Хоссбах.
Попередньо він представив ще два проекти, які стали лауреатами конкурсу і були обрані з дев’яти фінальних проектів.
Хоссбах також нагадав, що роботи оцінювало журі з 30 представників з різних країн: 7 з них – з України, решта – з Угорщини, Польщі, Швейцарії, Німеччини та зі США.
15 лютого на Майдані Незалежності відкрилася публічна виставка конкурсних проектів в номінації “Меморіал Героїв Небесної Сотні”, на якій представлено 9 конкурсних проектів, поданих на конкурс з різних країн світу, в тому числі з України.
Згідно з міжнародними правилами проведення архітектурних конкурсів, до підбиття підсумків конкурсу проекти представлені анонімно. Для врахування громадської думки з 15 лютого розпочато громадське обговорення конкурсних проектів.
Після підбиття підсумків конкурсу – 20 лютого 2018 року – на виставці буде представлено рішення міжнародного журі конкурсу, оприлюднені авторські колективи та промарковано переможців конкурсу (перша, друга та третя премії).
З 22 лютого оригінали конкурсних проектів у номінації “Меморіал Героїв Небесної Сотні” будуть представлені в Будинку архітектора у Києві. Виставка триватиме до 22 березня.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ