Корисна не лише сама ягода, а й її частина, яку ми викидаємо

Полуниця – це дуже корисна ягода, проте її плодоніжка, яку ми зазвичай викидаємо, – теж дуже важлива.

Про це пише ganok.in.ua.

Ось, як можна використати плодоніжку полуниці.

Чай із плодоніжок полуниці
Листочки з чаші плодоніжки обірвати, помити і висушити. Їх можна додавати до звичайної заварки, яка набуде неповторного аромату.
А можна висушені плодоніжки полуниці заварювати окремо. Такий чай із сушених хвостиків полуниці корисно пити тим, у кого є проблеми з нирками.
Травники рекомендують його для профiлактики застудних захвopювань, а також різних нeдуг і ознак старiння. Допомагає він при загoстренні пoдaгри і остeохондpозу.

Настоянка з хвостиків полуниці
Свіжі хвостики полуниці помити, подрібнити. 1 чайну ложку підготовлених плодоніжок треба залити 1 склянкою окропу і проварити кілька хвилин. Даємо настоятися кілька годин.
Ця настоянка з хвостиків полуниці, на думку представників народної медицини, є ефективною для профілактики онкологічних захворювань. Вживати настоянку потрібно тричі на день.

Хвостики полуниці допоможуть при діабеті
Щоб нормалізувати рівень цукру в крові, потрібно вживати концентрований напій з хвостиків (плодоніжок) полуниці. Готується крутий відвар і треба пити по 1 склянці після кожного прийому їжі.

Омолоджувальна маска
Маска для обличчя з хвостиків полуниці готується дуже просто. Свіжі плодоніжки, тільки видалені з полуниці, миємо, перебиваємо у блендері. До зеленої кашки можна додати пів чайної ложки кефіру.
Масу наносимо на чисту шкіру обличчя і тримаємо до підсихання. Змиваємо теплою водою і наносимо крем. Така маска має гарний омолоджувальний ефект.

Маска для волосся
Беремо помиті і подрібнені полуничні хвостики (2-3 столові ложки), додаємо 1-2 столові ложки вівсянки і заливаємо водою. Кашку, що утворилася, перемішуємо і наносимо на волосся 3 рази на тиждень на 30 хвилин. Після чого ретельно змиваємо водою і миємо голову, як звичайно. Волосся буде випадати значно менше, стане міцним, блискучим, з’явиться додатковий об’єм.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ