Культура приготування борщу увійде до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини

6 жовтня 2020 року відбулось чергове засідання Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики України.

За підсумками засідання Експертна рада рекомендувала Міністерству включити до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини 5 елементів, серед яких – «Культура приготування українського борщу».

Це важливий крок в рамках підготовки номінаційного досьє до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО, яку здійснює ГО «Інститут культури України».

Окрім культури приготування борщу, до Національного переліку увійдуть:
Технологія створення клембівської сорочки «з квіткою»;
Великоднє гуляння «Водити Володара» в селі Розкошівка Теплицького району Вінницької області;
Борщівська народна вишивка;
Карпатське ліжникарство.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ