Львівгаз: Вартість доставки газу зросте, але не вчетверо

Вартість доставки газу з початку 2021 року на Львівщині може зрости не вчетверо, а на 80% – з 0,99 грн до 1,79 грн за кубометр (без ПДВ). Остаточне рішення щодо нового тарифу має прийняти НКРЕКП на засіданні 9 грудня.

Про це Львівському порталу повідомили в АТ “Львівгаз”.

Так, у листопаді “Львівгаз” провів відкрите обговорення економічно обґрунтованого тарифу на розподіл (доставку) газу у 2021 році для населення і непобутових споживачів. Підприємство запропонувало підняти вартість цієї послуги до 4,14 грн за кубометр (без ПДВ), тоді як зараз споживачі сплачують 0,99 грн за кубометр (без ПДВ). Таким чином ціна мала б зрости учетверо.

Тарифи, в тому числі й на доставку газу, в Україні погоджує Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Нову вартість доставки “Львівгазу” затверджуватимуть на засіданні, яке відбудеться 9 грудня.

Втім у “Львівгазі” Львівському порталу уточнили, що НКРЕКП розглядатиме підняття тарифу на доставку газу на рівні 1,79 грн за кубометр (без ПДВ) або 2,148 грн із ПДВ.

“Тариф, який комісія виносить на розгляд для АТ “Львівгаз”, – 1,79 грн. Тобто підняття може відбутися лише на 80%, а не в чотири рази”, – кажуть на підприємстві.

Підняття тарифу на доставку, як кажуть у “Львівгазі”, необхідне, аби повністю покрити витрати на заміну газових мереж, що є одними з найстаріших в Україні, на ремонт і встановлення газорегулюючого обладнання, а також на підняття зарплат працівникам. Водночас оператор зауважує, що плата за доставку газу – це “інвестиція споживачів у комфорт та безпеку”.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ