Львівщина долучиться до світового цифрового прибирання “DigitalCleanup”

20 березня 2021 року Всеукраїнський молодіжний рух ʺLet’sdoitUkraineʺ запрошує долучитись до міжнародної акції цифрового прибирання ʺDigitalCleanupʺ та в такий спосіб відзначити Всесвітній день Землі в сучасному онлайн форматі. Про це інформує пресслужба ЛОДА.

ʺЦифрове прибирання – це не тільки про екологічну відповідальність, але й про чистоту робочого простору та збільшення ефективності, задоволення від роботи, відповідальне споживання земних ресурсівʺ – зазначають організатори.

ʺУ часи глобальної диджиталізації та технологій закликаємо громадян об’єднуватися для подолання глобального виклику людства – цифрового сміття. Невидиме, замасковане, воно у своїй шкоді довкіллю починає наздоганяти звичайні відходиʺ – додали вони.

Зазначимо, що для успішного проведення цифрової очистки ВМР ʺLet’sdoitUkraineʺ підготував для учасників спеціальну покрокову інструкцію.

Акція складається з трьох кроків: прибирання електронної скриньки (потрібно перевірити розмір скриньки, скасувати непотрібні підписки, видалити лишні повідомлення та очистити спам), смартфону (очистка кеш, видалення непотрібних додатків, файлів, фото, тощо) та комп’ютера (очистити браузер, кеш, видалити непотрібні файли, програми, тощо).

ʺВидаляйте маловідомі програми, непотрібні електронні листи, дублікати фотографій, беззмістовні відео, хмарні сховища з невикористовуваними файлами – вони всі стають джерелом CO2ʺ – повідомляють на офіційному сайті ВМР ʺLet’sdoitUkraineʺ.

Результати прибирання організатори просять публікувати в соціальних мережах із хештегами #digitalcleanupletsdoitukraine #digitalcleanup #earthrise

Деталі акції за посиланням.

Додамо, що ʺLet’sdoitUkraineʺ – це громадська організація, яка реалізовує міжнародні, всеукраїнські та регіональні проєкти. Діє у 24 областях України. За 6 років існування об’єднала понад 2,5 млн. учасників нашої країни.Організація є частиною міжнародного руху Let’sDoItWorld, який об’єднав вже 180 країн та близько 30 млн. учасників для того, щоб піклуватися про екологію та чистоту нашої планети та в третю суботу вересня виходять на наймасштабніше прибирання WorldCleanupDay.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ