Львівщина налагоджує співпрацю у сфері енергетики з Японією

Голова Львівської ОДА та посол Японії Сумі Шігекі 3 березня обговорили проекти в альтернативній енергетиці та аграрній галузі.
Представники Львівщини висловили вдячність японському народу за принципову позицію та підтримку у відстоюванні незалежності і територіальної цілісності України. Очільник області, запрошуючи бізнес Японії до співпраці, наголосив, що на Львівщині створені всі умови для швидкого і доброго розвитку.
«Підтвердженням цього є те, що «Фуджікура» за минулий рік збудувала ще один завод і його успішно експлуатує. Для нас дуже важливо, щоб цей успішний приклад поширювався», – зауважив голова ЛОДА.
Сторони обговорили можливості залучення інвестицій в альтернативну енергетику (джерела, пов’язані з сонячною енергією і біомасою), створення сільськогосподарських кооперативів, проекти в екологічній галузі (переробка ТПВ, лісове господарство, водні ресурси).
Сумі Шігекі повідомив, що у березні на Львівщину завітає японська організація зовнішньої торгівлі JETRO для налагодження торговельно-економічного співробітництва.
Крім того, торкнулися теми промоції Львівщини серед жителів Японії для запрошення їх як туристів до України.
За словами Надзвичайного і Повноважного Посла Японії, у рамках Року Японії в Україні та святкування 25-річччя встановлення дипломатичних відносин між країнами Посольством заплановано низку заходів, зокрема буде висаджено сакуру по всій Україні, зокрема і на Львівщині – у Львові та Золочеві. Також планується участь японських літераторів у вересні у Форумі видавців.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ