Львівщина посіла перше місце у рейтингу областей за результатами НМТ 2023

Освітній ресурс «Освіта.ua» оприлюднив рейтинг областей України за результатами національного мультипредметного тесту 2023 року: Львівщина є лідером.

Відповідно до повідомлення, області України ранжовані за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів національного мультипредметного тесту, отриманих випускниками шкіл кожної області у 2023 році.

Львівська область здобула перше місце із середнім балом НМТ 145.44, була охоплено 491 школа, враховано результати 11 675 учнів, які склали 34 170 тестів, поріг «склав/не склав» подолало 98% від усіх учасників тестування.

Високі результати Львівщини стали ще одним свідченням сумлінності і високої фахової майстерності освітян Львівщини.

«Освітянам Львівщини і колективу департаменту освіти, звичайно, приємно отримати такий результат. Але він є з присмаком гіркоти. Бо потужні в освітньому плані регіони, з якими ми змагалися у мирних умовах, не мали можливості забезпечити нормальні умови навчання для дітей через російську агресію проти України. Тому ми будемо обговорювати рейтинги і радіти за результати після нашої перемоги. А зараз нас тішить кожен успіх наших колег з Харківщини, Сумщини, Чернігівщини, Донеччини, Луганщини, Запоріжжя, Миколаївщини, Херсонщини. Нас тішить кожна дитина, яка зможе піти у школу, і кожен вчитель, який зможе навчати учнів», – прокоментував директор департаменту освіти і науки ЛОВА Олег Паска.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ