Львівська міськрада відреагувала на ситуацію у Кривому Торці

Львівська міська рада ухвалила звернення щодо ситуацію в країні у зв’язку із силовим розгоном учасників блокади торгівлі між Україною та тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей у Кривому Торці.
За це рішення під час позачергової сесії Львівської міської ради проголосували 54 депутати.
Звернення адресували Президенту України Петрові Порошенку, прем’єр-міністру Володимиру Гройсману та голові Верховної Ради Андрієві Парубію.
«Ми, депутати Львівської міської ради, з обуренням сприйняли новину про силовий розгін Торецького редуту блокади торгівлі із окупованими територіями. Більше того, це діяння відбувалося із незаконним затриманням та ще й побиттям 46 людей. Силові методи не виправдовує ні турбота про безробітних мешканців окупованого Донбасу, ні начебто необхідність зняття блокади для запровадження точкових санкцій проти Російської Федерації з боку ЄС. Українська влада мала б активніше просувати на міжнародній арені вимогу санкцій через загострення ситуації в Авдіївці, а не спрямовувати свої зусилля на боротьбу з активістами.
Тому ми, депутати міської ради Львова, вимагаємо:
Невідкладно назвати тих, хто віддав злочинний наказ та публічно покарати винних.
Негайно припинити застосування сили щодо учасників акції блокади торгівлі з окупантами.
З метою законодавчого врегулювання питання ухвалити Закон про визнання територій, підконтрольних так званим ЛНР та ДНР, окупованими Російською Федерацією. З усіма міжнародно-правовими наслідками.
Прийняти постанову про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки усіх аспектів постачання товарів, робіт та послуг на тимчасово окуповані території.
Заборонити торгівлю товарами російського виробництва в Україні.
Взяти під контроль держави Україна стратегічні об’єкти, які перебувають у руках російського капіталу, націоналізувати стратегічні підприємства, які забезпечують життєдіяльність регіонів та країни і контролюються російським капіталом».
Звернення ухвалили з редакційними правками.
Нагадаємо, 13 березня ввечері «Штаб блокади торгівлі з окупантами» заявив, що правоохоронці зачистили редут «16 добровольчого батальйону», внаслідок чого побили ветеранів АТО та активістів.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ