Львівська облрада замінить усіх головних лікарів

Учора, 17 січня 2018 року, постійна комісія з питань комунального майна та приватизації у Львівській обласній раді підтримала Звернення Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА щодо реформування сфери охорони здоров’я та введення посади генерального директора у комунальних закладах охорони здоров’я.
Рішення підготують та винесуть на розгляд сесії Львівської обласної ради.
Як пояснив представник департаменту, посаду головного лікаря мають намір замінити на посаду генерального директора. Призначення відбуватиметься на певний термін згідно результатів конкурсу на конкурентній основі.
Під час обговорення дехто з членів комісії мав зауваження, посилаючись на брак інформації та роз’яснень для громадськості цього питання. Зокрема зауваження стосувалися того, що вводиться посада гендиректора у той час, коли не скасовується посада головного лікаря.
Начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Микола Бандра запевнив, що це питання організаційного характеру і при підготовці проекту рішення усе буде враховано.
Депутати ж висловили побоювання, щоб у такий спосіб не роздувати штат закладів, коли посади будуть дублювати функції одна одної.
Бандра зауважив, що департамент конкретизує усі ці речі і відповідно з чинним законодавством керівники повинні будуть пройти конкурсний відбір.
Також комісія підтримала пропозицію депутата Інни Свистун врахувати те, щоб після введення посади генерального директора автоматично ліквідовувались посади функції яких дублюватимуться з ним.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ