Львівська облрада заслухала інформацію про готовність до можливої ядерної загрози

Під час ІІ-го пленарного засідання ХVІІІ чергової сесії Львівської обласної ради, 25 липня, депутати заслухали інформацію щодо готовності Львівщини до можливої ядерної загрози.

Як повідомив начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області Юрій Кагітін, різними структурами розроблений і затверджений головою Львівської військової адміністрації план дій у разі застосування на території Львівської області зброї масового ураження.

У плані передбачено також дії у разі застосування хімічної зброї масового ураження.

До виконання плану залучені підрозділи ДСНС, поліції, центр профілактики хвороб МОЗ, департаменти з питань охорони здоров’я та цивільного захисту ЛОВА, районні військові адміністрації й львівська обласна філія Державного спеціалізованого підприємства “Об’єднання “Радон”.

Львівською обласною військовою адміністрацією розроблено нормативні документи, які передбачають порядок організації в області радіаційного і хімічного захисту. Чотири рази на добу ДСНС проводить необхідні заміри, а також моніторинг радіаційної ситуації з допомогою 10 метеостанцій. Підрозділи ДСНС забезпечені фільтруючими протигазами й захисними костюмами.

“Підрозділи забезпечені приладами дозиметричного контролю й індивідуальними дозиметрами та готові реагувати на надзвичайні ситуації, – сказав Юрій Кагітін. – У нашій службі є підрозділи радіаційно-хімічної безпеки. Силами груп РХБЗ можливе проведення радіаційної розвідки відділеннями під час загрози радіаційної небезпеки. Підрозділи ДСНС голові до викликів з радіаційної й хімічної небезпеки”.

Директор департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної військової адміністрації Ігор Туз розповів про підготовку області до шляхи можливої евакуації людей, які прибудуть з інших областей.

“Ми проживаємо понад 900 кілометрів від Запорізької АЕС. Фактично, явної загрози Львівська область не очікує, – каже І.Туз. – Ми готуємся діяти у найкритичніших випадках”.

За словами посадовця, є плани та алгоритми евакуації населення у випадку аварії, вибуху чи теракті. Людей евакуюють у безпечні райони.

“Комісія з питань евакуації провела декілька засідань цього місяця. Помінявся склад комісії, запрацювали робочі групи, кожному визначено завдання, – каже І.Туз. – Напрацьований порядок заходів з евакуації населення у випадку виникнення надзвичайної ситуації на Запорізькій АЕС”.

Визначені місця санітарної обробки населення, проведено практичні навчання працівників евакуаційних бригад, розроблено маршрути евакуації і є місця для розміщення уражених хворих.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ