Львівська ОДА ініціює створення навчально-методичного центру культури і мистецтв

Департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації ініціює створення при департаменті Навчально-методичного центру культури і мистецтв Львівщини. Про це повідомила заступниця директорки департаменту Тетяна Плугатор на засіданні Комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради.

«Зараз в області функціонують обласний центр народної творчості, який потребує модернізації, а також обласний методичний кабінет, що займається підвищенням кваліфікації викладачів мистецьких шкіл по всій Україні. Департамент культури пропонує ці дві установи реорганізувати у новий навчально-методичний центр, який займатиметься підвищенням кваліфікації не тільки викладачів мистецьких шкіл, а й працівників народних домів, бібліотек, музеїв тощо. Також такий центр займатиметься пошуком та участю у грантах – для залучення спонсорських коштів у галузі культури. Вже розроблено структуру та положення нового центру», – розповіла Тетяна Плугатор.

За результатами засідання члени профільної обласної комісії прийняли рішення звернутися до управління майном спільної власності Львівської обласної ради з листом щодо можливості створення такого центру із зазначенням про підготовку можливих пропозицій у 15-денний термін.

«Новий центр буде підзвітний та підконтрольний профільній комісії. Центр функціонуватиме в організаційно-правовій формі комунального закладу або комунального підприємства. Ми обираємо створення якісного функціоналу закладів культури – для того, щоб бачити результат їхньої діяльності та ефективне використання бюджетних коштів», – пояснив заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Собко.

Він також додав, що діяльність центру фінансуватиметься з обласного бюджету.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ