Львівська ОДА провалила виконання обласних програм

Львівська облдержадміністрація провалила виконання обласних програм за перше півріччя 2018 року.
Про це заявила депутат Львівської облради від ВО «Свобода» Ольга Шайлулліна 16 серпня 2018 року на засіданні комісії Львівської обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку, на якому було заслухано звіт про виконання обласних програм за перше півріччя 2018 року, передає прес-служба політсили.
«Виконання обласних програм за перше півріччя 2018 року є просто катастрофічним. 31 обласну програму, на які в обласному бюджеті передбачено 1,55 мільярди гривень, виконано на 23,6 %, тобто використано лише 363 мільйони гривень. Є серйозні побоювання, що деякі програми не будуть виконані до кінця року або бюджетні кошти в межах цих програм будуть «освоюватися» у грудні, що само собою передбачає їхнє неефективне використання», – наголосила депутатка.
За її словами, обласна рада затвердила обласні програми та обласний бюджет на цей рік наприкінці 2017 року, тобто, головні розпорядники коштів мали достатньо часу, аби погодити переліки об`єктів, що підлягають фінансуванню, підписати розпорядження голови облдержадміністрації про виділення субвенції та підписати угоди про міжбюджетні трансферти з місцевими бюджетами.
«Проте пройшло шість місяців, а 6 з 31 обласної програми виконано на 0%-8%. Для прикладу, програму комплексного розвитку території Львівської області на 2016-2020 роки виконано на 0%, регіональну програму з міжнародного і транскордонного співробітництва – на 0,8 %, обласну програму «Електронна Львівщина» – на 1,06%.
У зв`язку з цим виникає запитання, за які заслуги депутатська більшість обласної ради виділила чиновникам обласної державної адміністрації 18 мільйонів гривень на премії?» – зазначила Ольга Шайдулліна.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ