Медики нагадують про важливість споживання достатньої кількості води

Достатнє вживання води щодня допомагає подолати хронічну втому, стрес, покращує роботу мозку та всього організму. Найкраще втамовує спрагу вода, тому фахівці передусім рекомендують пити звичайну воду і напої, які не містять багато калорій. Старайтесь обмежити споживання солодких напоїв. Крім води та напоїв, джерелом рідини можуть слугувати харчові продукти: супи, овочі, фрукти тощо.

Про це інформує Пресслужба Львівської ОДА.

«Денної норми рідини для всіх не існує. Для здорової дорослої людини нормою вважається вживання рідини 4% від маси тіла людини. Для людини масою 70-75 кг – це 3 літри рідини. Враховується вжита рідина – вода, чай, кава, перші страви, а також рідина, що знаходиться у фруктах і овочах. Якщо виключити рідину із спожитих страв, це 2 літри води вдень. Це достатньо середні показники», – повідомила Олена Ходосевич, експерт департаменту охорони здоров’я з гастроентерології.

Як додає фахівець, потреба організму в рідині залежить від температури навколишнього середовища, фізичної активності, харчових уподобань (гострі, жирні страви), питної звички. Організм сигналізує про потребу в рідині відчуттям спраги. Всі вище вказані рекомендації стосуються здорових дорослих людей. Хворі соби із декомпенсованими захворюваннями серця, нирок потребують спеціальних обмежувальних рекомендацій в питному режимі, які індивідуально кожному призначає лікуючий лікар.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ