Медики закликають українців ставати донорами для поранених захисників та хворих громадян

Бракує усіх груп крові, особливо з резусом «-» – обласні медики закликають українців ставати донорами для поранених захисників та хворих громадян.
Львівський обласний центр служби крові повідомляє про велику потребу донорської крові всіх груп та закликає львів’ян активно зголошуватися.
«Сподіваємося на активність донорів усіх груп крові. Найбільше потребуємо крові з резусом «-». Для тих, хто здаватиме кров вперше нагадую, що на процедуру слід приходити здоровим. Важливий критерій – відсутність хронічних захворювань. Рекомендована вага людини, яка може поділитися власною кров’ю має бути не менше ніж 60 кг, вік донорів від 18 до 60 років» – наголосив Директор Львівського обласного Центру служби крові Ярослав Дяків та висловив сподівання, що громадяни з відповідальністю відгукнуться на прохання лікарів.
Кров приймають у робочі дні з 8:30 до 13:00 год за адресою: Львів, вул. Пекарська, 65. Донорам слід мати з собою паспорт та ідентифікаційний код.
Лікарі рекомендують вранці перед процедурою донації випити солодкий теплий чай з печивом. Та нагадують, що повторно здати кров особа може не раніше, аніж через 60 днів після попередньої донації.
Колектив комунального підприємства Львівської обласної ради “Львівський обласний центр служби крові” за добу може прийняти кров у 60-70 донорів.
Кров потрібна для поповнення запасів та забезпечення потреб медичних закладів.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ