Мери міст Львівщини вимагатимуть від уряду повернення «нічного» тарифу на електроенергію

Мери міст Львівщини під час засіданн Правління Львівського регіонального відділення Асоціації міст України у понеділок, 14 січня, обговорили спільне звернення до Кабміну через відміну «нічного» тарифу, через що суттєво зросли видатки на вуличне освітлення у нічний час. Від Кабінету Міністрів вимагають відновити повернути тариф на електроенергію для непобутових споживачів на перехідний період. Про це 15 січня повідомила прес-служба Львівської міськради, передає zaxid.net.

«Вимагаємо від Кабінету Міністрів України використати своє повноваження, передбачене статтею 62 Закону «Про ринок електричної енергії», та застосувати механізм спеціальних обов’язків для забезпечення загальносуспільних інтересів та відновити дію нічного тарифу з коефіцієнтом 0,6 до єдиного роздрібного тарифу», — зазначено у зверненні.

У прес-службі ЛМР не уточнили, мери яких саме міст взяли участь у цьому засіданні.

Після засідання Правління Львівського регіонального відділення Асоціації міст України міський голова Львова Андрій Садовий спілкувався з цього приводу з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом. За інформацією прес-служби ЛМР, Володимир Гройсман запевнив, що дасть доручення відповідним службам вивчити це питання та врегулювати його.

Довідка
4 грудня 2018 року НКРЕКП прийняла постанову, відповідно до якої з нового року скасовано так званий нічний тариф на електроенергію. Раніше для нічного тарифу застосовувався коефіцієнт 0,6 до єдиного роздрібного тарифу. Тобто ціна за вуличне освітлення вночі була на 40% нижчою.

Відтак скасування цього тарифу призвело до суттєвого зростання видатків на вуличне освітлення з місцевих бюджетів.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ