Мешканець Львівщини пропонував хабаря прикордонниці, щоб вивезти за кордон «ухилянтів»

Офіцери власної та внутрішньої безпеки Львівського прикордонного загону викрили 26-річного мешканця Львівщини, який пропонував прикордонниці хабар за незаконний виїзд за кордон двох чоловіків.

Про це повідомляє Держприкордонслужба України.

Як встановили правоохоронці, двоє наших співвітчизників були внесені до системи «Шлях». За легендою чоловіки мали їхати за кордон під виглядом водіїв, які здійснюють перевезення гуманітарної допомоги. Покинувши територію України псевдоводії мали намір працевлаштуватись у країнах ЄС. Свої «послуги» зловмисник оцінював у 3 500 доларів США з одного «клієнта». Аби не створювати перешкод, під час здійснення прикордонного контролю, українець запропонував прикордонниці хабар в розмірі 2 000 доларів США, на що отримав категоричну відмову.

Під час проведення невідкладних слідчих дій, в рамках кримінального провадження за ст. 369 ККУ, факт надання неправомірної вигоди задокументовано спільною міжвідомчою групою у складі офіцерів ВВВБ по Львівському прикордонному загону ГВВВБ «Захід», співробітників управління стратегічних розслідувань у Львівській області, слідчих ГУПН у Львівській області за процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України. Правоохоронці повідомили чоловіку про підозру за ч. 3 ст. 369 «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років. Слідчі дії тривають.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ