Мінкульт вимагає вилучити «ВКонтакте» з переліку доступних завантажень в Україні

Міністерство культури та інформаційної політики готує звернення до основних провайдерів програмного забезпечення (Apple, Google та інші) з вимогою вилучити мобільний додаток «ВКонтакте» з переліку доступних завантажень для українських користувачів.

Нещодавно в медіа з’явилися повідомлення, що оновлена проксі мобільного додатку «ВКонтакте» дозволяє обійти блокування цієї соцмережі на території України. Враховуючи ризики для національної безпеки України та для захисту інформаційного простору, МКІП відразу взяло в роботу цю інформацію і спільно з РНБО, СБУ та іншими правоохоронними органами невідкладно вживають відповідних заходів для блокування роботи цієї соціальної мережі на території нашої держави. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства.

Традиційні піки активності російських спецслужб припадають на важливі події в суспільно-політичному житті України. Зараз – це місцеві вибори, які цілком ймовірно можуть стати об’єктом інформаційного впливу за допомогою таких ресурсів, як «ВКонтакте».

Інформаційне протистояння триває – в той час, коли «ВКонтакте» працює над своєю «присутністю» в Україні, відповідні українські структури постійно працюють, щоб запобігти цьому. Так, серед іншого, Міністерство готує звернення до основних провайдерів програмного забезпечення (Apple, Google та інші) з вимогою вилучити мобільний додаток «ВКонтакте» з переліку доступних завантажень для українських користувачів.

У Міністерстві нагадують, що з 2014 року спецслужби РФ активно використовують «ВКонтакте» для поширення дезінформації та маніпулювання громадською думкою, а також для збору персональних даних та особистої інформації українців.

Саме тому МКІП підтримує санкції проти «ВКонтакте» та низки інших російських IT-платформ, які дозволили, як мінімум, вдвічі знизити частку українських користувачів, а деякі ресурси практично повністю зникли з нашого інфопростору завдяки блокуванню.

Також наголошують, що кейс «ВКонтакте» вкотре оголив критичну важливість підвищення рівня медіаграмотності населення. Саме тому запуск всеукраїнського проекту з медіаграмотності – одна із стратегічних цілей у роботі МКІП.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ