Міносвіти оприлюднило особливості навчального року 2024/2025 у школах

Міністерство освіти і науки України оприлюднило особливості організації нового навчального року в умовах воєнного стану.

Про це йдеться у відповідному листі міністерства від 23 серпня.

Навчальний рік стартує у школах 2 вересня 2024 і триватиме до 30 червня 2025 року.

Структуру і тривалість навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу визначає педагогічна рада школи.

МОН при цьому рекомендує школам, якщо є можливість, застосовувати гнучкий підхід до організації освітнього процесу з урахуванням світлового дня, використання змішаного формату навчання, ущільнення навчальних програм тощо.

Перший урок у новому 2024/2025 навчальному році у школах відомство пропонує присвятити вшануванню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

У МОН на забезпеченні безпеки учасників освітнього процесу. Якщо школа не має захисної споруди, може облаштувати такий простір у підвальних, цокольних та, як виняток, на перших поверхах лише в закладах освіти, розташованих на території територіальних громад із задовільним та помірним рівнем ризику безпеки в системі освіти. Але це має бути тимчасовим рішенням.

Серед пріоритетних напрямів діяльності МОН та органів місцевої влади – відновлення доступу до очної освіти для якомога більшої кількості дітей там, де дозволяє безпекова ситуація, а також підвищення ефективності дистанційного формату навчання.

Також школи мають створити можливості для задоволення індивідуальних освітніх потреб учнів-переселенців та тих, які перебувають за кордоном і проживають на ТОТ. МОН також акцентує на важливості застосування індивідуального підходу до кожного учня/учениці.

Ще одне побажання від Міністерства освіти і науки України – школи повинні визначитися із тривалістю зимових канікул, враховуючи безпекові та погодні умови.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ