Мін’юст вирішив зачинити 8 колоній

Міністерство юстиції вирішило закрити вісім установ виконання покарань: ув’язнених там переведуть до інших місць відбування покарань. Але персонал без роботи не залишиться. Про це повідомила заступник міністра юстиції Олена Висоцька.

У своєму відеокоментарі на сторінці Мін’юсту у Facebook, пише “Українська правда”, посадовиця відзначає: “6 липня відбулося засідання комісії з оптимізації установ виконання покарань, на якому було прийнято рішення про оптимізацію наступних установ: це Ковельська виховна колонія, Черкаська виправна колонія №62, Дергачівська виправна колонія № 109, Жовтоводська виправна колонія №26, Ігренський виправний центр №133, Чорноморська виправна колонія №74, Ширяївський виправний центр №111 та Устинівський виправний центр №37”.

За словами Висоцької, також розробили план заходів, які відбуватимуться після прийняття такого рішення.
Зокрема, засуджених перемістять до інших установ виконання покарань “з кращими умовами утримання”, а персонал звільнять і йому запропонують роботу у найближчих установах або міжрегіональних установах Мін’юсту.

Висоцька зазначила, що це дозволить “оптимізувати систему, зменшити поточні та капітальні видатки на утримання великої системи кримінально-виконавчої служби”.

Вона також додала, що майнові комплекси установ виконання покарань, які закривають, запропонують інвесторам для того, щоб “покращувати нашу інфраструктуру, зокрема, ремонтувати або будувати нові слідчі ізолятори”.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ