У Соборі святого Юра горітиме Вифлиємський вогонь

Вчора, у неділю, 3 грудня 2017 року, Преосвященний Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, очолив в Архикатедральному Соборі Святого Юра святкове Богослужіння Вечірні з Литією, під час якого зі святилища Собору було винесено Вогонь, привезений напередодні з Вифлеєму. Про це повідомляє Архикатедральний Собор Святого Юра.
Свято продовжилось на площі біля пам’ятника Праведному Митрополиту Андрею Шептицькому. “Ця містерія пройшла під промовистим гаслом «Зі світлом Вифлеєму до Христового Різдва», щоб з початком Різдвяного посту, ми, як християнське суспільство Львівської Архиєпархії, окрім святкових клопотів, розваг та ілюмінацій, подарунків і солодощів, не загубили справжню дорогу миру, правди та справедливості, дорогу до Вифлеєму. Вифлеємська зоря у нічному небі була дороговказом для трьох східних царів, які вирушили кожен зі свого міста, щоб зустрітися у вертепі, де спочив новонароджений Христос – Спаситель світу”, – йдеться на сайті Архикатедрального Собору Святого Юра.
Протягом усього Різдвяного періоду вогонь буде виставлений в Архикатедральному Соборі Святого Юра разом з Чудотворною Іконою Вифлеємської Божої Матері.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ