Міжнародний день акушерства

5 травня відзначають своє професійне свято всі акушери в 50 країнах світу і 9 тисяч акушерів-гінекологів в Україні. Дату затвердили на Міжнародній конференції асоціації акушерів, а офіційний статус свято отримало в 1992 році.
Щодня у світі народжується близько 360 тисяч малюків. І саме акушери першими беруть їх на руки, хвалять і підбадьорюють матусь, зворушливо повідомляють: «Дівчинка! З ямочками на щічках», або ж «Хлопчик! Справжній богатир».
А ще акушери — одні з найспокійніших людей на світі! Тільки уявіть, скільки криків вони чують за зміну, а від них завжди віє впевненістю, добротою та досвідом.
У книзі рекордів Гіннеса відзначені найстарша та наймолодша акушерки. 90-річна Аделіна Вільялобос з Перу працює з 1947 року. Вона прийняла понад 8 тисяч малюків, серед яких був навіть президент. А семирічна дівчинка Лорен Бурман, покликавши на допомогу сусідку, допомагала народитися своїй сестричці до приїзду медичних працівників.
Згідно з прикметою, не можна бажати медикам спокійного чергування, тому нехай Міжнародний день акушерства буде галасливий, метушливий, невгамовний і бурхливий.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ