Міжнародний день бухгалтерії

Міжнародний день бухгалтерії відзначається щорічно 10 листопада.

Ідея зробити загальне міжнародне професійне свято бухгалтера обговорювалася давно, адже майже в кожній країні існує своє професійне свято бухгалтера.

Дата 10 листопада було обрано не випадково – 10 листопада 1494 у Венеції була опублікована книга «Все про арифметику, геометрії і пропорції», автором якої був Луки Пачіолі, який у ній спробував підсумувати знання про математику того часу. Одна з глав цієї книги називалася «Про рахунки та інші записи», Пачіолі описав використання журналів-ордерів і регістрів бухгалтерського обліку, також він зробив прогноз щодо того, що службовець не зможе спокійно лягти спати до тих пір, поки дебіт не зійдеться з кредитом. Також у книзі було дано багато інших термінів, прикладів, одним словом, книга містила спеціальні знання, що вимагаються для повноцінної роботи бухгалтера.

Бухгалтерія – одна з точних і найважливіших професій. Без бухгалтерів зараз не можливо уявити собі життя, адже бухгалтерія так чи інакше стосується кожної цивілізованої людини. Від блискучих знань і досвіду наших бухгалтерів залежить функціонування будь-якої економіки.

Нагадаємо, що в Україну «День бухгалтера» відзначають щорічно 16 липня.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ