Міжнародний день числа «Пі»

Міжнародний день числа «Пі» відзначається 14 березня. Це досить оригінальне свято відзначають з 1988 року. Придумали його співробітники науково-популярного музею Експлораторіум, який знаходиться в Сан-Франциско.
Про число “Пі” всі ми дізналися ще в шкільні роки. Вивчаючи коло і його окружність, школярі уже в молодших класах знайомляться з математичною константою “Пі”, яка виражає відношення довжини окружності кола до довжини його діаметра. Числовий вираз числа “Пі” нескінченний, але його прийнято приймати за 3,14 … Саме тому датою для святкування Міжнародного дня числа «Пі» був обраний 3 місяць і його 14 день. Також дане свято збігається з днем народження видатного вченого Альберта Ейнштейна.
Фахівці стверджують, що математичні розрахунки з використанням числа «Пі» проводилися ще при будівництві Вавилонської вежі. Але стародавні майстри недостатньо точно прорахували пропорції при будівництві, тому проект так і не був вдало завершений.
Святкування проводиться досить весело, незважаючи на те, що головними винуватцями урочистостей є серйозні математики. У багатьох країнах на честь числа «Пі» навіть організовують кулінарні поєдинки.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ