Міжнародний день джазу

Джаз виник наприкінці 19 – початку 20 століття в США як синтез африканської та європейської культур і донині залишається унікальною формою музичного мистецтва, що об’єднує раси і національності і стирає межі між людьми і державами.

Перший день джазу ознаменувався святковою програмою, яка включала в себе живі виступи музикантів, майстер-класи та круглі столи за участю людей, які зробили великий внесок у розвиток цього мистецтва.
Наприкінці осені 2011-го року, на 36-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, рішенням міжнародного співтовариства 30-те квітня було оголошено «Міжнародним днем джазу».

Зараз неможливо уявити будь-джазовий колектив без саксофона. Однак, спочатку цей інструмент був тільки у військових оркестрах. Лише після Громадянської війни в Америці, саксофони знайшли ще одне застосування і, як виявилося, дуже вдале.

Одне з легендарних музичних напрямів, витоки якого йдуть глибоко в афроамериканську народну музику і блюз, що з’явилося десь в 1910-і роки, імовірно в Новому Орлеані (штат Луїзіана, США), досягло свого феєричного розквіту вже через пару десятиліть. Джаз з’явився як новітнім фундаментом для розвитку різних музичних напрямків на його базі, був цілком очікуваний, абсолютно самостійний і самодостатній стиль музичного мистецтва.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ