Міжнародний день еволюції

Теорія еволюції Чарльза Дарвіна викликала справжній ажіотаж в 19 столітті. Чарльзу Дарвіну, англійському натуралістові, знадобилося 20 років, щоб написати і опублікувати свою оригінальну книгу «Походження видів», в якій він спробував пояснити процес еволюції.
Відповідно до теорії, еволюція – це зміна спадкових характеристик біологічних популяцій протягом наступних поколінь.
Передбачається, що в кінцевому рахунку, кожна жива істота може простежити своє походження від бактерії, яка жила мільярди років тому.
Дарвін не придумав фразу «виживання найбільш пристосованих», щоб підвести підсумок своєї теорії. Швидше за все її придумав філософ Герберт Спенсер.
Стверджується, що еволюція в організмі відбувається через зміни спадкових ознак – спадкових характеристик організму. Наприклад, у людей колір очей є успадкованою характеристикою, і людина може успадкувати «карі очі» від одного зі своїх батьків. Приблизно 8% населення світу в даний час мають блакитні очі.
Сотні досліджень підтверджують факти еволюції як в мікроеволюційному, так і в макроеволюціонние масштабі – від виникнення нових рис і нових видів до підстав складності, які ми бачимо в житті, і статистичної ймовірності виникнення такої складності.
Але еволюція – це тільки теорія. Це не факт або науковий закон. Еволюція ненаукова, тому що вона не піддається суворої наукової перевірці. Вона заявляє про події, що не спостерігалися в лабораторних умовах і ніколи не можуть бути відтворені.
Вчені все частіше сумніваються в істинності теорії еволюції. Розбіжності виникають навіть серед біологів-еволюціоністів.
Еволюція не може пояснити, як життя вперше з’явилася на Землі.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ