Міжнародний день Інтернету

Сьогодні, 4 квітня, святкується Міжнародний день Інтернету, у день смерті святого Ісидора Севільського, покровителя учнів та студентів, який створив першу в історії енциклопедію «Etymologiae» в 20 томах.
Також дата 4.04 дуже схожа на помилку HTTP 404.
У 1998 році католицька церква визнала всесвітню мережу скарбницею людського знання. Тому її покровителем і обрали Ісидора Севільського, якого вважають першим енциклопедистом.
Відносно нове свято, Міжнародний день Інтернету, вже стало частиною життя українських громадян. Щорічно 4 квітня всі працівники, пов`язані з всесвітньою мережею, а також прості користувачі з радістю відзначають цей день.
Цікаво знати, що православне товариство, хоч і неофіційно, але обрало покровителів Інтернету. Це Віра, Надія, Любов і Софія, їх мати. Католицька церква також, шляхом багаторічних суперечок все-таки прийшла до згоди і затвердила покровителем Інтернету – святого Ісидора Севільського.
Варто звернути увагу, що у багатьох державах існує і свій національний день Інтернету.
В Україні святкування Міжнародного дня Інтернету проводяться в найрізноманітніших форматах. Активісти влаштовують зустрічі, де кожному бажаючому безкоштовно роздають диски з різноманітним програмним забезпеченням. Діюча Інтернет партія України організовує мітинги та конференції, метою яких є залучення молоді до створення своєї національної операційної системи і тим самим економити бюджетні кошти.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ