Міжнародний день людей з особливими потребами

Проведення Міжнародного дня людей з особливими потребами спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя, на переваги, які отримує суспільство від участі інвалідів в політичному, соціальному, економічному і культурному житті. В Україні проведення цього дня встановлене Указом Президента, починаючи з 1993 року.

Це день підведення підсумків зробленого для цих громадян, аналізу фактичного становища людей з особливими потребами в суспільстві і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня.

Значна робота по реабілітації проводиться центрами соціально-психологічної реабілітації населення та його інформування з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, які знаходяться в сфері управління Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

У рамках цієї дати Центри проведуть відповідні заходи: виставки творчих робіт, участь в організації спортивних змагань спортсменів, тренінгові заняття з дітьми з обмеженими можливостями, концерти художньої самодіяльності за участі дітей і дорослих з фізичними вадами, зустрічі з учасниками бойових дій з приводу інформування щодо надання державних гарантій захисту їх прав та законних інтересів, заняття з психологічної підтримки і програми вирівнювання можливостей та інше.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ