Міжнародний день рибальства

Рибальство є однією з найдавніших форм господарської діяльності. Напевно відтоді, як людина навчилась ловити рибу, вона навчилась і філософствувати. А як можна без цього на рибалці? Ніколи не знаєш, що на тебе чекає. Завжди сподіваєшся, і повертаючись додому з уловом, відчуваєш почуття глибокого задоволення.

Рибалка досі залишається для нас дуже важливим видом діяльності. Про це свідчать численні традиції та свята, які є найбільш улюбленими саме мешканцями пребережних регіонів.

Міжнародне свято – День рибалки, що відзначається 27-го червня, виникло на території країни, де рибальству завжди приділялася особлива увага. Всесвітній день рибальства, або просто «День рибалки», був встановлений за рішенням Міжнародної конференції з розвитку та регулювання риболовлі, яка в липні 1984-го року проходила у Римі, Італія, і став відзначатися на такому рівні з 1985-го року.

В незалежній Україні «День рибалки», закріплений Указом Президента України № 464/95 від 22-го червня 1995 року, відзначається за давньою традицією у другу неділю липня.

Гарного улову та приємного повернення додому! Зі святом Вас, рибалки!

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ