Міжнародний день танго

11 грудня відзначається Міжнародний день танго. Поява цього свята пов’язана з днем народження «короля танго» Карлоса Гарделя – відомого аргентинського співака й актора. Він з’явився на світ саме цього дня в 1887 році.

Святкування дня танго відбувається в дусі протиборства, яке стало філософією цього експресивного й красивого танцю. У центрі танго — відносини чоловіка й жінки, їх пристрасть і конфлікти, ревнощі й кохання. Найбільш часто, танцюючи танго, партнери навіть не дивляться в очі одне одному, спілкуючись лише мовою тіла.

З цим святом пов’язана традиція проведення конкурсів на краще виконання танго. Оскільки цей танець повинен бути імпровізаційним, у ньому дуже важливо, щоб партнери відчували емоції й ритми одне одного. Кульмінацією всього танцю є пауза, під час якої партнери завмирають в обіймах, ведучи безмовний діалог у незримій напрузі.

Свято танго відзначається не тільки на батьківщині танцю — в Аргентині, а й в усьому світі. Популярність танго не згасає протягом багатьох років.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ