Міжнародний день захисту дітей

1 червня — це Міжнародний день дітей — найтепліший свято, яке тільки може бути. Початок літа, як початок життя, ідеально підходить для того, щоб знову і знову проявити любов до своєї дитини. В Україні це свято більше знають як Міжнародний день захисту дітей.
Більше на: Новини Львівщини
Історія цього свята почалася в 1925 році. Тоді учасники Всесвітньої конференції з питань добробуту дітей, що проходила в Женеві, вирішили заснувати свято, яке допоможе заявити на весь світ про проблеми та потреби найменших мешканців нашої планети. Вважається, що дата для свята була обрана завдяки китайським дітям-сиротам, які стали окрасою Фестивалю човнів-драконів, що проходив саме 1 червня. У цей день якраз була організована Женевська конференція, яка не залишила без уваги цю світлу подію.
Це свято святкується з використанням власної символіки. На прапорі, створеному спеціально з цього приводу, зображені фігурки людей червоного, жовтого, синього, білого і чорного кольорів, які, розташовуючись на зеленому фоні, символізують зріст людини, терпимість та гармонію. У центрі цього зображення знаходиться символ Землі, тобто спільного дому усіх людей.
flag
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ