Міжнародний день захисту клімату

Міжнародний день захисту клімату святкується у зв’язку з оголошенням метеорологами необхідності захисту клімату як ресурсу для добробуту нинішніх та прийдешніх поколінь, адже клімат, погода, природні катаклізми здійснюють суттєвий вплив на продовольчу, життєву, майнову безпеку, на водні ресурси, відпочинок та сталий розвиток усіх держав без винятку.
Вперше явище підвищення концентрації парникових газів в атмосфері обговорювалося на світовому рівні в 1992 році — на Самміті Землі в Ріо-де-Жанейро. Представники понад 180 країн світу підписали Рамкову конвенцію ООН про зміну клімату. Ця угода визначила загальні принципи дій держав, спрямовані на стабілізацію парникових газів в атмосфері на тому рівні, який не загрожує кліматичній системі Землі глобальним антропогенним впливом.
Сучасна наука не дає точних відповідей щодо можливості і термінів настання різких і катастрофічних змін клімату в разі подальшого підвищення температури. Однак своєчасна і активна діяльність з пом’якшення наслідків зміни клімату, що істотно знизить витрати, пов’язані з процесом адаптації.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ